Billige designmøbler på nett

Et komfortabelt interiør skal ikke bare gjøre hverdagen til beboere lettere, men også – etter en travel dag – hjelpe å slappe av langt fra hverdagslige problemer. Hvordan skaper man hjem som bidrar til avslapning? En god idé er bl.a. bruk av passende farger, tilbehør og å sørge for riktig belysning av rommene. Vi presenterer ideer som skal gjøre stua, badet eller soverommet mer koselig og innbydende til hvile.

GOD PLASS PÅ ROMMET

Eksperter på interiørdesig er enige om at oppskriften på å slappe av hjemme er god plass. Rommet vi planlegger å hvile i, skal gi oss mulighet til å få orden på tankene våre og roe oss ned. Dette er mulig bare der hvor størrelsen og antallet møbler er valgt i forhold til størrelsen på rommet. Hva betyr dette i praksis? På et lite soverom eller liten stue i en boligblokk er det best å begrense antall møbler, velge modeller med ikke altfor tung form og konstruksjon. Små bord, bord og hyller laget av røkt glass eller gjennomsiktig akryl skal fungere utmerket i denne sesongen. I store rom er det imidlertid verdt å bruke store møbler for å unngå inntrykk av mangel på hygge.

MINIMALISME OG INGEN UORDEN

En måte å slappe av hjemme på er også å holde orden på rommene. En ryddig stue eller et uforstyrret soverom lar deg kutte av overflødig stimuli, puste rolig og slappe av etter jobb. Hvorfor? Uorden distraherer og fører ofte til bevisstløs irritasjon. Hvis mulig, skjul pyntegjenstandene dine, og la bare enkelte dekorasjoner stå på plass. Det er best hvis det er elementer som minner på noe godt, for eksempel avslappende bilder eller fotografier. Hverdagsgjenstander som aviser, tepper eller puter på soverommet og stua, samt håndklær og kosmetikk på badet er det best å ordne nøye slik at – selv om de er synlige – ikke vil tiltrekke oppmerksomheten i dette øyeblikket når vi slapper av.

AVSLAPPENDE VEGGFARGER

Fargen på vegger på soverommet eller i stua har faktisk innvirkning på vår trivsel og … fysiske tilstand. Psykologer bekrefter at en riktig valgt interiørfarge kan være gunstig ikke bare for å roe ned tanker, men også for virkelig avslapning av kroppen, bl.a. ved å senke blodtrykket. Hvilke veggfarger er de mest avslappende? Det er verdt å velge farger hentet fra en naturlig palett, dvs. grønn som assosieres med naturen, blå som minner om vann, samt brun og beige som minner om tre og sand. For virkelig å slappe av er det best å velge deres lyse, pastell- og dempede nyanser, for eksempel salvie eller pistasjgrønn, skitten blå eller brun som kaffe med melk. Et interessant valg for interiør som bidrar til avslapning, kan også være lys grå som lar deg ta en pause og lindrer spenning, og samtidig passer bra til møbler og tilbehør i andre farger.